barceloneta

Actuacions del Pla de Barris

Equipament comunitari

< Tornar

EC
Equipament comunitari
3.7 COBERTA LLEUGERA PISTES DE LA MAQUINISTA
Descripció de l´actuació L’actuació duta a terme a l’exterior del conjunt escolar de la Maquinista ha tingut dos grans eixos de millora de l’equipament.
 
Per una banda, s’ha cobert la pista poliesportiva situada més al nord, alhora que s’ha ampliat per tal d’adequar-la a la pràctica normativa de diversos esports de sala. El sostre instal·lat a la pista és una coberta de pòrtics de fusta laminada que es sustenta sobre pilars i sense tancaments laterals.
 
L’altre eix d’actuació ha estat la millora dels accessos tant als centres educatius com a la pista coberta. L’entrada als dos instituts s’ha convertit en un espai obert amb un ample passadís central que relaciona l’interior del recinte i l’espai públic de l’entorn.
 
La millora de l’accés posa en valor i dona més visibilitat als dos elements històrics conservats de l’antiga fàbrica de la Maquinista, la xemeneia i l’encavallada. També s’ha adequat l’entrada a l’edifici dels vestidors, ara relacionat amb la pista coberta a través d’una pèrgola de fusta.
 
Aquesta actuació implicarà una major utilització i facilitat de manteniment de la instal·lació i portarà associada la promoció de programes vinculats a la integració i l’equitat de gènere.

La nova pista coberta es va inaugurar el 21 d'abril del 2012 amb una jornada esportiva que va reunir dos centenars de nens i nenes que fan esport en escoles i clubs de Ciutat Vella.
 
Notícies relacionades:
 
23/04/2012: La Barceloneta ja gaudeix de la nova pista poliesportiva coberta de la Maquinista
 
18/04/2012: La pista coberta de la Maquinista s’inaugura aquest dissabte, 21 d'abril, amb una jornada esportiva

13/03/2012: El conjunt escolar de la Maquinista ha cobert una pista esportiva i ha millorat l’accés a través del Pla de Barris

05/07/2011: Comencen les obres de cobertura de les pistes de la Maquinista i de millora de l’accés al conjunt escolar

01/06/2011: En licitació les obres de cobertura i millora de les pistes esportives de la Maquinista
Pressupost 1.000.000€
Calendari 2011 - 2012
Estat Actual Actuació finalitzada
Arxiu adjunt Resum del projecte executiu pdf
Recull d’imatges Veure galeria >
Informació i participació  
atras galeria
atras galeria
ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal