barceloneta

Actuacions del Pla de Barris

Medi ambient

< Tornar

MA
Medi ambient
5.1 PROGRAMA DE MILLORA AMBIENTAL
Descripció de l´actuació La necessitat d’aquest projecte ve donada per una orientació mediambiental que té com a eina principal la participació de particulars i d’entitats, i per tant fomentar la cohesió social del barri. Cal assolir uns nivells òptims de qualitat ambiental, fomentar la cultura de la reutilització i el reciclatge i contribuir a la reducció de l'impacte mediambiental.

 
 
● S’ha portat a terme la distribució de ventalls dirigits als “consumidors d’oci”, en el marc d’un programa que ha format part del Pla d’actuació d’estiu pel civisme i la convivència a la Barceloneta. S’entenen com a millora ambiental les conductes cíviques a l’espai públic.
 
 
● En el marc de la inauguració de la Fàbrica del Sol, es varen portar a terme una sèrie de tallers ambientals: materials reciclats, qualitat ambiental, cultura i estalvi d’aigua, energies renovables.

Després de realitzar un taller d’elaboració de motius nadalencs amb materials reciclats, al Casal Infantil de la Barceloneta, en el que varen participar nens i nenes d'entre deu i dotze anys, hi va haver a La Fàbrica del Sol una exposició de fotografies sobre el taller.

● S’ha portat a terme una campanya d’informació als veïns i veïnes del barri de la Barceloneta per tal d’implantar el nou servei de recollida de matèria orgànica i reforçar la recollida selectiva. 7 informadors ambientals varen estar durant 40 dies donant informació porta a porta a tots els habitatges de la zona. Realitzant una mitjana de 15 entrevistes diàries plenament satisfactòries, visitant entre 20 i 30 habitatges diaris. També hi va haver 1 informador comercial donant informació a tots els comerços de la zona en funció dels residus que generen.

● Els dies 21 d’abril i 6 de maig es varen fer dues sessions del taller “Recuina, cuina de sempre, consum responsable”, destinat a fomentar el consum responsable a la cuina de casa i a aprendre a separar de manera correcta els residus que es generen, especialment la brossa orgànica.

● El passat 22 d’octubre en el marc de la Jornada de debat sobre el Parc de la Barceloneta es va portar a terme l’obra de teatre i tu què en saps? que tenia com a objectiu conscienciar sobre la tinença responsable d’animals domèstics.

 
Consulteu les notícies relacionades amb aquesta actuació:
 
30/03/2010: “Recuina”, un taller per fomentar el consum responsable a la cuina de casa
 
05/05/2010: Dijous 6 de maig, segona edició del taller “Recuina”

28/10/2011: Celebrada la jornada de participació i debat sobre el Parc de la Barceloneta 

11/01/2013: El projecte Bona Energia a la Barceloneta ensenya com estalviar energia i reduir la factura d’electricitat
 
29/01/2013: Aquest dijous, presentació a La Fàbrica del Sol de la campanya de sensibilització ambiental Bona Energia a la Barceloneta
Pressupost 360.000€
Calendari 2009 - 2012
Estat Actual Actuació iniciada
Recull d’imatges Veure galeria >
Informació i participació  
atras galeria
atras galeria
ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal