barceloneta

Actuacions del Pla de Barris

Medi ambient

< Tornar

MA
Medi ambient
5.4 FÀBRICA DEL SOL
Descripció de l´actuació La Fàbrica del Sol és un nou centre municipal dedicat a l’educació i la divulgació mediambiental i a la recerca de models de sostenibilitat.
 
L’equipament està ubicat a la finca històrica que antigament acollia les oficines de la fàbrica Catalana de Gas, al número 1 del passeig Salvat-Papasseit.
 
La rehabilitació duta a terme dintre del Pla de Barris va completar la que ja s’havia fet cinc anys enrere. La primera va servir per conservar l’edifici i consolidar-ne l’estructura, mentre que aquesta segona va permetre adequar la finca pel seu nou ús i per arranjar-ne els entorns i l’accessibilitat.
 
A més de respectar l’estructura i els elements singulars de l’edifici original, projectat per Josep Domènech i Estapà el 1907, l’actuació va seguir criteris bàsics de construcció sostenible per tal que el primer exemple de respecte amb el medi ambient i de responsabilitat en l'ús dels recursos sigui el del propi edifici en el qual s'ubica el centre.
La Fàbrica del Sol funciona com un organisme viu retroalimentat a partir de les energies renovables i l'aprofitament dels cicles naturals, destacant especialment les plaques fotovoltaiques instal·lades a la teulada i en una de les façanes de l'edifici.
 
L'equipament fa una funció divulgativa a partir de l'exposició permanent que acull i de les activitats, tallers i exposicions temporals que programa.
 
La Fàbrica del Sol va ser inaugurada amb una jornada festiva el 9 d’octubre del 2009.
Pressupost 10.000€
Calendari 2009 - 2009
Estat Actual Actuació finalitzada
Recull d’imatges Veure galeria >
Informació i participació  
atras galeria
atras galeria
ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal