barceloneta

Actuacions del Pla de Barris

Habitatge

< Tornar

H
Habitatge
7.3 MEDIACIÓ COMUNITÀRIA ALS EDIFICIS
Descripció de l´actuació Lligada a les actuacions 2.1 i 2.2 (rehabilitació i equipament dels elements col·lectius dels edificis i rehabilitació d’elements comuns d’edificis de valor històric i artístic, respectivament), s'ha dut a terme un treball de mediació comunitària per tal de diagnosticar i resoldre conflictes, dinamitzar la comunitat i intervenir-hi per prevenir. El programa ha possibilitat el foment de l’organització de les comunitats de veïns per tal de coresponsabilitzar-les en la rehabilitació i millora dels elements col·lectius dels edificis.

● 2009: es va dur a terme el programa d’activitats “Hola Estiu Barceloneta!”, que ha format part del Pla d’actuació d’estiu pel civisme i la convivència a la Barceloneta, amb l’objectiu de fomentar l’ús respectuós de l’espai públic implicant a tota la ciutadania.

● 2010 i 2011: el Pla de Barris va col·laborar amb els programes d'activitats d'estiu, formats en cada edició per prop d'una treneta d'actes des de finals de maig fins a finals de setembre, coincidint amb la Festa Major de la Barceloneta. Els programes van formar part del Pla d'Estiu, impulsat pel Districte als quatre barris de Ciutat Vella amb l'objectiu de fomentar l'ús cívic de l'espai públic.

● 2012: des del Pla de Barris s’ha elaborat la Guia d’Ús i Manteniment dels edificis, específica pel tipus de finca de la Barceloneta. La guia vol ser un recull de recomanacions i instruccions senzilles i entenedores per tal que la comunitat de propietaris tingui cura de la seva finca i evitar, així, un deteriorament innecessari. La Guia també recull consells pel que fa la gestió i organització de les comunitats de propietaris.
 
Consulteu les notícies relacionades amb aquesta actuació:

19/05/2010: El Pla d'Estiu contempla 27 activitats per fomentar l'ús responsable de l'espai públic a la Barceloneta

13/07/2011: El Pla de Barris col·labora amb el Pla d’Activitats d’Estiu de Ciutat Vella

05/11/2012: La Barceloneta obre les portes al bon veïnatge
Pressupost 60.000 €
Calendari 2009 - 2012
Estat Actual Actuació finalitzada
Recull d’imatges Veure galeria >
Informació i participació  
atras galeria
atras galeria
ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal