barceloneta

Actuacions del Pla de Barris

Dinamització social i econòmica

< Tornar

DSE
Dinamització social i econòmica
7.6 CENTRE OBERT I CASAL D’INFANTS
Descripció de l´actuació En el marc d'aquesta actuació es promouen accions adreçades als col·lectius d'infants del barri, amb l'objectiu comú de contribuir a la seva educació d'un manera que complementi i reforci el paper de l'escola.  
 
Entre les prioritats de l'actuació, hi ha la de poder gestionar un projecte educatiu orientat als infants de la Barceloneta, emmarcat en la creació d’un centre obert adreçat a infants i famílies del barri.
 
L'actuació està vinculada al Pla de la infància de la ciutat de Barcelona, que es desenvolupa sota les directrius del Servei d’Acció Social.   

El programa s'ha vertebrat fins ara a través de tres projectes:

- Projecte de reforç escolar. Aquest projecte té com objectiu poder fer un acompanyament personalitzat a nens i nenes de primària basat en l’establiment del vincle amb l’escola. S’engegarà al CEIP Mediterrània i es fa amb la col·laboració de l’AFEV i l’ASPB.

- ABCdari de la Barceloneta. Es tracta d'un projecte compartit amb les escoles de primària del barri, l’associació la Fraternitat i la biblioteca. S'ha elaborat un llibre il·lustrat en el que cada lletra de l'abecedari remet a un fet, personatge, emplaçament o moment històric de la Barceloneta, per tal d'acostar als més menuts el coneixement del barri.
 
- Llegir x Llegir!, programa impulsat per la  Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de llegir entre els alumnes d’educació primària del barri. Hi participen nens i nenes de les escoles Alexandre Galí i Mediterrània. 

Consulta les notícies relacionades amb aquesta actuació:

06/11/2012: El CAP Barceloneta impulsa un programa d’hàbits saludables per evitar l’obesitat infantil

08/02/2012: La Biblioteca fomenta la lectura entre els nens i nenes de la Barceloneta amb el suport del Pla de Barris
 
05/05/2011: L’ABCdari de la Barceloneta acosta als nens i nenes la història i la vida del barri

20/04/2011: Un grup de voluntaris de l’AFEV ofereixen acompanyament educatiu pels infants del CEIP Mediterrània
Pressupost 135.548€
Calendari 2010 - 2012
Estat Actual Actuació iniciada
Recull d’imatges Veure galeria >
Informació i participació  
atras galeria
atras galeria
ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal