barceloneta

Actuacions del Pla de Barris

Espai públic

< Tornar

EP
Espai públic
8.2 MILLORA DE L’ACCESSIBILITAT DEL CONJUNT D’EQUIPAMENTS VORA EL PASSEIG MARÍTIM
Descripció de l´actuació Des que va ser urbanitzat el passeig Marítim, un dels objectius de la Barceloneta havia estat millorar la relació entre els carrers del barri i el mar, per tal de recuperar en la mesura del possible la continuïtat que l’entramat urbà i la platja tenien abans de la construcció del passeig.
 
El Pla de Barris es va fixar l’objectiu de millorar la connexió en els dos punts on el desnivell entre el barri i el passeig és més accentuat: el carrer Andrea Dòria i la plaça Brugada.

El carrer Andrea Dòria s’ha remodelat i s’ha fet de plataforma única per tal de prioritzar l’espai per als vianants i reduir tant la presència com la velocitat dels vehicles. L’actuació ha comportat la reducció del desnivell de la pendent, que fa ara més sostinguda la connectivitat entre el carrer i el passeig Marítim.
 
A la plaça Brugada s’ha instal·lat una rampa al voltant de la font de Carmen Amaya. En dos trams capiculats, la rampa permet salvar el desnivell de tres metres que abans obligava a pujar o baixar les escales situades a banda i banda de la font, que ha estat restaurada i netejada.
 
La doble intervenció ha permès millorar l’accessibilitat des del passeig Marítim al conjunt d’equipaments que es concentra en aquesta zona.

Notícies relacionades:
 
31/10/2011: L’accessibilitat al passeig Marítim ha estat millorada a la font de Carmen Amaya i al carrer Andrea Dòria
 
24/03/2011: Afectacions de pas i de trànsit a la plaça Brugada i al carrer Andrea Dòria
 
02/02/2011: L’accessibilitat als equipaments vora el passeig Marítim millorarà amb el Pla de Barris
Pressupost 570.000€
Calendari 2010 - 2011
Estat Actual Actuació finalitzada
Arxiu adjunt Resum Projecte Passeig Marítim pdf
Recull d’imatges Veure galeria >
Informació i participació  
atras galeria
atras galeria
ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal