barceloneta

Notícies

foto

Ampliar imatge

document

Tríptic Primafesta

descarga

19/04/2013

La Barceloneta va donar el passat divendres el tret de sortida a la tercera edició de la Primafesta

L’espectacle de Dansa per a les escoles del barri “Almazuela, sota el llençols” obrí el passat divendres, 19 d’Abril, el programa d’actes d’aquesta edició. Fins el proper 23 de Maig, més d’una trentena d’actes i diverses activitats permanents animaran la tercera edició d’aquest festa de la primavera que aquest any serà impulsada per diferents equipaments del barri, i que compta amb el suport del barri. Entre moltes de les activitats del programa destaquen la presentació del llibre “La Barceloneta: Guia d’història urbana”, l’acte d’inauguració del Parc de la Barceloneta, el Punt Verd, la remodelació del carrer Judici, actes de celebració de la diada de Sant Jordi i la 22a trobada de gegants de la Barceloneta.
La bona resposta d’acollida i participació de l’edició de l’any passat ha motivat la continuïtat de la Primafesta, que enguany amplia notablement el número d’actes i s’estendrà fins gairebé finals de Maig. Des del passat, 19 d’abril, i fins el pròxim 23 de maig es celebraran 37 activitats -34 actes puntuals i 3 exposicions permanents- de naturalesa diversa, si bé totes amb els nexes comuns de fomentar la participació ciutadana i divulgar la història, la cultura i la diversitat de la Barceloneta.
Entre els actes programats es farà una taula rodona al voltant del llibre “La Barceloneta, records d’un barri”, amb les intervencions de Marga Vidal i Eugenia Viola, i serà organitzada per la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat el dijous 16 de maig a les 19.00 hrs
Com a novetat d’aquesta edició, el Centre Cívic Barceloneta organitza un cicle de tres tallers de moviment, art i expressió. Seran a càrrec de Daniel González els dies 26 d’Abril, 3 i 17 de Maig de 10 h a 12 h i es requerirà inscripció prèvia. Els interessats poden fer-ho a: comunicació@civicbarceloneta.com
El cap de setmana de l’11 i 12 de maig significarà una de les jornades més destacades d’aquesta edició. El dissabte al matí, el Pla de Barris i el Districte de Ciutat Vella han organitzat la cerimònia d’inauguració del Parc de la Barceloneta i del Punt Verd i es celebrarà la remodelació del carrer Judici, i per la tarda, de les 17 h fins les 20 h, la Plaça del Llagut acollirà una festa infantil per a celebrar el 150è aniversari de S.C.H La Perla. El diumenge d’11 h a 14, a la plaça de la Maquinista es farà una cercavila ple barri i diversos actes per a corals. A la mateixa hora, però a la Plaça del Rellotge començarà la Trobada de Gegants de la Barceloneta-Port Vell i clourà al Moll de la Barceloneta.
 
Dins dels actes previstos, s’hi afegeixen tres exposicions o mostres que romandran obertes durant uns dies. Fins l’1 de Maig a la casa de la Barceloneta es podrà visitar “Exposició 30 anys de Diables”, on l’entitat vol donar a conèixer el seu passat, present i futur. Del 3 de maig fins el 30 de juny, a la Casa de la Barceloneta 1761 es podrà visitar l’exposició “Barceloneta Elements”,organitzada pel Pla de Barris Barceloneta i Equip Barceloneta Elements, i on s’ofereix una visió de tots aquells detalls ornamentals d’interès que es troben als nostres edificis. I la darrera, és la segona mostra “Llegir x Llegir”, organitzada per la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat en col·laboració amb les escoles Alexandre Galí i Mediterrània.
 
La Primafesta està impulsada pel Centre Cívic i la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat, malgrat la majoria d’entitats i organismes que van participar en la darrera edició s’han volgut sumar a la majoria d’actes i celebracions.
El Pla de Barris de la Barceloneta dóna suport a la Primafesta en el marc de l’actuació del Programa de Cultura Popular, integrada en l’àmbit de dinamització social i econòmica del projecte integral.
En el document adjunt a aquesta notícia, podeu consultar el programa d’actes íntegre d’aquesta tercera edició de la Primafesta.

Actuacions relacionadas

7.4 PROGRAMA DE CULTURA POPULAR

Veure >

ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal