barceloneta

Notícies

foto

Ampliar imatge

document

Cartell Punt Verd

descarga

08/05/2013

Dissabte d'inauguracions a la Barceloneta

El proper dissabte 11 de Maig s'inauguraran tres importants obres que suposaran una millora qualitativa pels veïns i veïnes del barri. L’acte de presentació que serà organitzat pel Pla de Barris juntament amb el Districte de Ciutat Vella, s'engloba dins el programa de la Primafesta d'enguany,  i començarà a les 11 h del matí al mateix Parc de la Barceloneta, aprofitant-ne la seva estrena, on també‚ s'hi celebrarà la remodelació del carrer Judici, així com la inauguració d'un Punt Verd. Les tres obres s'executen dins les diferents actuacions del Pla de Barris de la Barceloneta. 
D’ençà que fa prop d’un any i mig s’iniciés el procés de participació ciutadana per a la remodelació del pulmó verd del barri, s’hi han realitzat un seguit de reformes per a millorar l’espai públic i reorganitzar la circulació de vianants i fer un espai més funcional i adequat als usos dels veïns i veïnes del barri, que finalment culminaran aquest proper dissabte amb la inauguració del Parc de la Barceloneta.
Entre les reformes practicades per aconseguir un nivell mes òptim d’utilització del Parc destacarien la ubicació d’una pista de bàsquet, la incorporació d’una zona de bitlles catalanes, trasllat de l’àrea de gossos, noves taules de ping-pong, augment del mobiliari urbà, millora de les condicions d’accessibilitat del Parc, ampliació i millora de l’àrea de jocs infantils, instal·lació d’una àrea-circuit de salut amb aparells de gimnàstica.
La millora del Parc de la Barceloneta és una de les tres intervencions que conformen l'actuació del Pla de Barris destinada a remodelar tres espais públics del barri, juntament amb la millora de les tres places del conjunt d'habitatges de la Maquinista i la plaça del Llagut.
Si bé les obres van finalitzar al mes de març, la segona obra que s’inaugurarà dissabte és la remodelació del carrer Judici, que ha guanyat espai, accessibilitat i preferència per als vianants. Els quatre eixos d’actuació dels treballs de remodelació han estat la seva reordenació i pavimentació a un únic nivell, la renovació de l’enllumenat, la millora del clavegueram i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà.
La remodelació del carrer Judici s’ha dut a terme en el marc de l’actuació del Pla de Barris de la Barceloneta que contempla la intervenció en carrers transversals de l’entramat urbà històric del barri.
La darrera inauguració de la jornada serà la dotació d’un nou model de Punt Verd al Parc, que permetrà una millor recollida i tractament de deixalles i residus especials al barri, aprofitarà la llum natural permetent disminuir el consum energètic i reutilitzarà aigües pluvials. S’ha instal·lat al costat de La Fàbrica del Sol i com a novetats cal destacar que consta de dos espais separats, el central, que empraran els usuaris per deixar els residus segons la seva naturalesa, i un operatiu i logístic, des del qual els serveis de manteniment realitzaran la tasca de tractament que correspongui en cada ocasió, així com la creació d’una aula ambiental que possibilitarà que des del Punt Verd s’impulsi l’acció didàctica vers la recollida i la classificació de residus, el seu reciclatge i reutilització, i tots els aspectes vinculats amb la sostenibilitat i el medi ambient.
La construcció del Punt Verd de la Barceloneta és una de les quatre actuacions que conformen l’àmbit de medi ambient del Pla de Barris.

Actuacions relacionadas

7.1 PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Veure >

5.3 PUNT VERD AL PARC DE LA BARCELONETA

Veure >

1.2 URBANITZACIÓ DE CARRERS TRANSVERSALS

Veure >

1.1 MILLORES: PARC DE LA BARCELONETA, PLAÇA MAQUINISTA, PLAÇA LLAGUT

Veure >

ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal