barceloneta

Notícies

foto

Ampliar imatge

document

Programa del cicle

descarga

02/07/2013

Comença el cicle de Cinema de Dones a la Fresca de la Barceloneta

Durant tots el dimecres de Juliol tindrà lloc el cicle de cinema de Dones a la Fresca davant del Centre Cívic de la Barceloneta, al carrer Conreria 1-9. Els propers dies 3, 10, 17 i 24 de Juliol, a les 22 h, es projectaran un seguit de documentals que aborden temes com els rols de gènere, la fibromiàlgia, la recuperació de la memòria històrica, la prostitució, la transmissió de sabers de dones grans o les diferents dificultats que pateixen les dones migrades. 
El proper dimecres dia 3 de Juliol s’iniciarà una mostra de cinema al carrer amb pel·lícules en clau de gènere. Els títols que engloben aquest cicle han estat agrupats per temàtiques afins i als diferents passis s’hi convidaran  a les directores, productors o persones expertes i vinculades amb els temes per tal que facin una petita presentació de les peces i un posterior col·loqui sobre el contingut amb els veïns i veïnes assistents.
La primera jornada d’aquest cicle s’emmarca sota la temàtica “Àmbit domèstic i fibromiàlgia”, i s’hi farà el passi de dos documentals. El primer, que començarà a les 22.00 h, porta el títol de “Luisa no está en casa”, produït el 2012 i serà presentat per la seva directora Celia Rico i el seu productor Josep Amoros, tracta de la contraposició i desigualtat del rol de gènere en un matrimoni, doncs mentre ella troba la coartada perfecta per evadir-se i trencar amb la seva quotidianitat diària quan es trenca la rentadora, pel seu marit, el fet suposa una forta absència, doncs la seva dona no és a casa complint amb la seva condició de mestressa i d’esposa submisa.
El segon documental, que començarà a les 22.30 h, porta per títol “Indefinida Plural” i serà presentada per la seva directora Barbara Boyero. És una reflexió de la relació social, històrica i cultural del paper de la dona amb la salut, el dolor,  la culpa o les renúncies entre altres, i està interpretada per tres dones que pateixen fibromiàlgia i que mitjançant  la malaltia es qüestionen el seu paper i la seva existència.
La mostra s’emmarca dins el projecte Iguals i Diferents, un projecte de treball comunitari de la Barceloneta definit per diversos serveis, entitats i veïns i veïnes en el marc de la Taula per l’Equitat de Gènere, i que compta amb el finançament del Pla de Barris. El seu objectiu és impulsar la igualtat entre homes i dones en l’activitat de totes les entitats i els serveis públics del barri.
Adjunt a la noticia es pot consultar la programació del cicle.
 

Actuacions relacionadas

6.1 PROGRAMA DE DINAMITZACIÓ DE GRUPS DE TREBALL DE DONES

Veure >

ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal