barceloneta

Notícies

foto

Ampliar imatge

document

Fulletó CivicGos 2013

descarga

03/10/2013

La platja de la Barceloneta acollirà la segona jornada CivicGos, una jornada per fomentar la convivència entre animals i persones

El proper diumenge 6 d’Octubre, entre les 10.30 i les 17.00 hores, es celebrarà a la Platja de la Barceloneta la segona jornada CivicGos, jornada pedagògica dedicada a la convivència d’animals de companyia i persones en l’espai públic. Entre les activitats programades, els assistents podran gaudir d’una obra teatral, un taller d’iniciació al clicker, un taller d’olfacte, una desfilada de gossos pels qui vulguin adoptar un animal domèstic i una gimcana, si bé al llarg de tot el dia hi haurà un taller de dibuix a la carpa de la organització. CivicGos compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Pla de Barris de la Barceloneta.
La jornada CivicGos està organitzada per un conjunt d’entitats liderada per l’Associació de veïns de la Barceloneta, que juntament amb la Fundació Desenvolupament comunitari, GAMAR, la botiga Peluts i Pelats, la Lliga per a la protecció d’animals i plantes de Barcelona, el Club de Kat, Educan, el Districte de Ciutat Vella i el Pla de Barris de la Barceloneta, té com a objectiu trobar una bona convivència entre animals i persones en l’espai públic.
El projecte CivicGos, que enguany compta amb la seva segona edició, pretén ser una plataforma per a la bona convivència, civisme i respecte entre animals i persones al barri de la Barceloneta.
El dia 6 d’Octubre serà la jornada central d’aquest projecte que té com a objectiu fomentar diverses accions i consells pràctics per a la bona convivència entre animals domèstics i persones en l’espai públic
 
El programa d’enguany de la jornada CivicGos serà el què segueix:
 
10.30 h        Obertura dels estands de les entitats participants
 
11.00 h        Taller d’iniciació al clicker
 
12.00 h        Adopta un gos! Vine a la desfilada
13.00 h        Teatre. “I tu què en saps de la teva mascota?”
 
16.00 h        Taller d’olfacte
 
17.00 h        Gimcana - Concurs
D’ entre les accions prèvies realitzades a l’acte central del dia 6 i com a fruit de la cooperació comunitària  entre les entitats participants i promotores en el projecte, hi ha les diverses trobades que s’han fet al llarg de l’any per dissenyar una estratègia que pugui millorar la convivència entre persones i gossos a l’espai públic a partir del respecte i la tinença responsable.
La jornada CivicGos comptarà amb la participació de 17 entitats participants i col·laboradores, que desenvolupen tasques al voltant de la cura i la protecció dels animals, i entre les que s’hi troben: Pinsos Picart; Amics dels Animals de la Noguera, Refugio La Amistad, Galgos 112, BCN gat i gos. Gats del carrer, Badagats, El Cisne Negro, Animals sense sostre, Plataforma Gatera i Seregantti.
Especialment creat per a la ocasió s’ha fet un fulletó que serà presentat i difós el dia de la jornada.  “CivicGos. Recomanacions per tenir un gos cívic” és un recull de consells i normativa vigent per a la tinença responsable d’animals domèstics i té com a objectiu aconseguir un bon ús de l’ espai públic mitjançant certes recomanacions que pretenen fomentar comportaments cívics dels animals i els seus propietaris, com portar lligat i identificat l’animal, no permetre que orinin a façanes ni al mobiliari urbà, no emprin les àrees destinades a nens, tenir cura que no molestin a altres gossos ni a vianants i si són perillosos hauran d’anar lligats i en morrió.
CivicGos té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Pla de Barris de la Barceloneta, i compta des de l’inici del projecte amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de la Barceloneta i de la Fundació Desenvolupament Comunitari.

 


ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal