barceloneta

Llocs d’interès

Patrimoni contemporani

Casa Coderch

El primer treball d’habitatge plurifamiliar urbà dels arquitectes Coderch i Valls dóna com a resultat un edifici innovador, pertanyent al moviment modern, que va merèixer un gran reconeixement internacional. Construït entre el 1951 i el 1954, va significar un canvi radical en l’arquitectura del passeig Joan de Borbó. Hi destaca la seva original façana, on es combinen persianes de llibret i revestiments ceràmics. Al vestíbul d’entrada trobem unes pintures d’en Jaume Guinovart.


Casa Coderch
Passeig Joan de Borbó, 42-43 (Imatge de Dídac Santesmasses)

Torre Marenostrum

La nova seu del Grup Gas Natural, dissenyada pel prestigiós arquitecte barcelonès Enric Miralles i per Benedetta Tagliabue, va decidir tornar als seus orígens a la Barceloneta. La meitat d’aquest immoble correspon a l’antic edifici de serveis tècnics que Gas Natural tenia ja a la zona, que ha estat remodelat i ampliat per tornar a acollir els serveis tècnics de la companyia. La silueta de la torre Marenostrum s’ha convertit en un dels nous referents de l’arquitectura contemporània de la ciutat.

Torre Marenostrum
C/ Pinzón, s/n (Imatge de Dídac Santesmasses)

Mercat de la Barceloneta

El nou Mercat de la Barceloneta, inaugurat el 2007, va tenir com a repte conservar l’antiga estructura de ferro de Rovira i Trias, del 1884, i al mateix temps fusionar-se amb el projecte contemporani dissenyat per Josep Miàs i Gifre, la qual cosa va donar lloc a un equipament completament renovat i funcional.

 

Mercat de la Barceloneta
Pl. de la Font, s/n (Imatge de Dídac Santesmasses)

Bloc dels Pescadors

Es tracta d´ un projecte dels arquitectes Coderch i Valls, realitzat entre els anys 1951-1954, ubicat als terrenys que ocupava una antiga caserna militar. L´edifici aporta com a element més singular la creació d´una original illa semi-oberta amb un gran espai interior connectat únicament per una de les bandes amb el carrer de la Maquinista, mentre que a la banda del carrer Ginebra resta tancada. L´edifici actual ha patit moltes transformacions.


Bloc dels Pescadors
C/ Maquinista, 25 i 25b - C/ Ginebra, 26

ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal