barceloneta

Llocs d’interès

Patrimoni marítim

Torre del rellotge

La Torre del Rellotge data del 1772. Inicialment era un far i un baluard on hi havia el despatx de passaports i la comandància de marina, però, atès el creixement del port, va perdre la seva funció i el 1904 es va decidir conservar-lo afegint-hi un rellotge, el que fa d’aquest vell far una peça única emblema de la Barceloneta. També té l’honor de ser un punt geodèsic on Pierre F. Mechain va fer les darreres mesures que van donar lloc al naixement del sistema mètric decimal.

 

 

 

 

 

Torre del rellotge
Moll Pescadors, s/n (Imatge de Dídac Santesmasses)

Torre Sant Sebastià

El transbordador aeri de Sant Sebastià a Miramar, del 1931, neix amb la vocació d’ésser una cita obligada per al turista que visiti Barcelona, i va ser idea del creador de les fonts il·luminades de Montjuïc, Carles Bohigas. La torre, situada a la Barceloneta i anomenada Torre Sant Sebastià per la seva proximitat als banys, es va aixecar amb una alçada final de 78 metres. L’any 1938, amb la Guerra Civil, va deixar de funcionar i va romandre tancada fins al 20 de maig del 1963, quan va tornar a obrir les portes al públic. El 1998 es va portar a terme una completa rehabilitació de la Torre Sant Sebastià i de la resta d’instal·lacions.Torre Sant Sebastià
Moll Nou, s/n (Imatge de Dídac Santesmasses)

Palau de Mar

El 1900 s’acabà la construcció de l’edifici que originàriament va ser anomenat Magatzems Generals de Comerç. El projecte, de l’enginyer Mauricio Garrán, va ser bastit als terrenys que ocupava una platja utilitzada pels pescadors prop de la Porta de Mar. Era un dels edificis més singulars de l’arquitectura industrial noucentista i quan la seva utilitat com a magatzems de dipòsit es va anar perdent es va optar per recuperar-lo com a espai d’oci per a la ciutat. Actualment és la seu del Museu d’Història de Catalunya.

Palau de Mar
Pl. Pau Vila, 1 (Imatge de Dídac Santesmasses)

ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal